США — на першому місці за кількістю заражених коронавірусом

27 березня 01:35

Відомо про 82 404 випадків зараження COVID-2019.

 

У США відомо більше, ніж про 82 тис випадків зараження новим коронавірусом, повідомив Університет Джонса Хопкінса.

США вийшли на перше місце за кількістю заражених новою коронавірусною інфекцією, обігнавши Італію і Китай. Згідно з даними університету, США відомо про 82 404 випадків зараження COVID-2019.

До цього незмінним лідером щодо числа інфікованих з початку епідемії був Китай. Зараз він опинився на другому місці - в ньому відомо про 782 81 випадках захворювання. Слідом за ним йде Італія, в якій сталася найбільша в Європі спалах коронавірусу. У цій країні COVID-2019 заразилися 80 589 осіб.

Після появи цих даних президент США Дональд Трамп пояснив збільшення числа тих, що заразилися в країні "даниною поваги тестування" і спростував інформацію про те, що в Сполучених Штатах коронавірусом заразилося більше людей, ніж у КНР.

"Ви не знаєте, які цифри в Китаї", - заявив президент.

Нагадаємо, США вийшли на третє місце за кількістю підтверджених випадків зараження коронавірусом - станом на 26 березня в країні налічується 69 246 заражених, згідно з даними спостережень Університету Джонса Хопкінса. Більше третини госпіталізованих з коронавірусом в США виявилися молодше 54 років.

У країні вже оголошено надзвичайний стан, штат Вашингтон оголошений зоною лиха, а в декількох штатах розгорнуті підрозділи національної гвардії.