США і Росія повинні змінити траєкторію відносин – Помпео

15 травня 05:44

Держсекретар назвав переговори в Сочі "позитивним кроком вперед".

 

Державний секретар США Майк Помпео прокоментував підсумки переговорів 14 травня з президентом Росії Володимиром Путіним і главою міністерства закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в Сочі, заявивши про необхідність співпраці між країнами у своєму Twitter 15 травня.

"Сьогоднішні зустрічі стали позитивним кроком вперед. США і Росія в минулому вже демонстрували, що можуть співпрацювати з ключових міжнародних питань. Ми закликаємо Росію працювати з нами, щоб на благо наших націй змінити траєкторію відносин", − підкреслив Помпео.

Державний секретар США Майк Помпео у вівторок, 14 травня, прибув до Сочі для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Важливе місце в переговорах займав Іран. Крім того, центральними темами зустрічі були вирішення ситуації навколо Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми, продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), а також Сирія і Венесуела.

Коментуючи очікування від зустрічі, Майк Помпео по прибуттю в Сочі заявив про бажання Дональда Трампа налагодити відносини з Росією. Про це він сказав у ході зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.