США хочуть перемістити частину військ з Німеччини до Польщі

09 серпня 12:03

У Німеччині базується найбільша кількість американських військових у Європі.

 

Посол США в Польщі Джорджетт Мосбахер заявила про можливість переміщення американських військ із Німеччини до Польщі. Про це вона написала у своєму Twitter.

"Польща виконує зобов'язання з витрат на оборону перед НАТО на рівні 2% ВВП. Німеччина цього не робить. Нам хотілося б, щоб американські війська були передислоковані з Німеччини до Польщі", - написала вона.

У свою чергу, посол США у Німеччині Річард Гренелл в інтерв'ю агенції dpa підкреслив, що "це дійсно образливо - очікувати, що платники податків у США надалі оплачуватимуть роботу понад 50 тисяч американців у Німеччині, тоді як німці використовують своє позитивне сальдо зовнішньої торгівлі для внутрішніх цілей".

У Німеччині базується найбільша кількість американських військових у Європі. Розташований у ФРН іноземний військовий контингент США є другим за розміром у світі після Японії.

У червні під час візиту президента Польщі Анджея Дуди до Вашингтону Дональд Трамп заявив, що США розглядають можливість передислокувати дві тисячі американських військових з Німеччини до Польщі.

Зараз на території Польщі на ротаційній основі перебувають більше чотирьох тисяч американських військовослужбовців. Однак, польська сторона хоче, щоб американський контингент дислокувався в Польщі не тимчасово, а на постійній основі.