США хочуть допомогти Україні у подоланні корупції – Помпео

27 вересня 01:35

Помпео нагадав, що антикорупційна боротьба входить у пріоритетні завдання президента України Володимира Зеленського і він присвячує їй чимало часу.

 

США у двосторонніх відносинах з Україною насамперед прагнуть налагодити та посилити взаємодію з Києвом, зокрема, допомогти країні подолати корупцію, заявив державний секретар США Майк Помпео у четвер, 26 вересня, на прес-брифінгу у Нью-Йорку під час 74-ї Генеральної асамблеї ООН, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не хочемо втратити можливість для поліпшення відносин між Сполученими Штатами та Україною, наростити можливості, зміцнити нашу взаємодію, щоб допомогти подолати корупцію в Україні", – заявив він.

Помпео нагадав, що антикорупційна боротьба входить у пріоритетні завдання президента України Володимира Зеленського і він присвячує їй чимало часу.

"Сподіваємося, що ми можемо допомогти їй досягти цього. Це було б добре для України, для Європи... Державний департамент докладає всі зусилля для того, щоб домогтися досягнення цієї мети", – резюмував держсекретар.

Читайте також: Трамп наказав заморозити допомогу Україні безпосередньо перед бесідою з Зеленським – текст скарги

Раніше Зеленський виступив у рамках діалогу лідерів на Саміті ООН з питань Цілей сталого розвитку і висловив надію на те, що завдяки підтримці міжнародних партнерів вдасться досягти повернення українських територій політико-дипломатичним шляхом та припинення війни. Він також заявив, що через анексію Криму та окупації частини Донбасу в Україні зруйнована критично важлива інфраструктура.