США готові виконати свої зобов'язання по КНДР у відповідь на повну денуклеаризацію – Помпео

07 лютого 10:09

Глава американської дипломатії вважає, що переговори щодо ядерної зброї з лідером КНДР будуть складними.

 

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео заявив про те, що США готові виконати зобов'язання щодо Північної Кореї після того, як влада КНДР виконає свою обіцянку про повну денуклеаризації країни.

"У нас буде інший в кінці цього місяця у В'єтнамі, де ми будемо працювати з головою Кім Чен Ином з тим, щоб він міг виконати обіцянку, дану в Сінгапурі про денуклеаризацію, а ми, в свою чергу, взяли зобов'язання створити світле майбутнє для народу Північної Кореї. Ми повністю готові до цього", - сказав Помпео в інтерв'ю Fox Business Network

Глава американської дипломатії вважає, що переговори щодо ядерної зброї з лідером КНДР Кім Чен Ином будуть складними.

"Нам просто потрібно, щоб ядерна зброя зникла з [Корейського] півострова. У нас буде мир, у нас буде безпека, і тоді північнокорейський народ отримає шанс на світле майбутнє, якого він заслуговує", - додав Помпео.

Перед цим Трамп офіційно оголосив перед Конгресом дату і місце зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином - другий саміт пройде у В'єтнамі 27-28 лютого.

Нагадаємо, 12 червня минулого року в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризацію Корейського півострова. Крім того, США взяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Однак, санкції проти КНДР залишаються в силі.

Детальніше про саміт США - КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт у Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися", а також у статті Віктора Константинова "Сінгапурський саміт: історична віха або тимчасовий перепочинок?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".