Співробітникам ФСБ дозволили стріляти в жінок і дітей і знімати відбитки пальців на кордоні

22 грудня 17:40

У скупчення людей у Росії співробітники ФСБ зможуть відкривати вогонь. Окремим рядком депутати Держдуми згадали жінок і дітей.

 

Держдума РФ прийняла закон, що дозволяє співробітникам ФСБ застосовувати зброю при скупченні людей "в цілях запобігання теракту, звільненню заручників і відбиттю групового та збройного нападу". Документ підтримали 343 депутата, двоє проголосували проти, один утримався.

Крім того, співробітники ФСБ отримають право застосовувати зброю проти жінок і неповнолітніх осіб у разі вчинення ними теракту.

ФСБ також зможе знімати відбитки пальців у будь-якої людини, що перетинає кордони Росії (іноземця або росіянина), якщо співробітники відомства виявлять у нього "ознаки, що вказують на можливість схилення громадянина до терористичної діяльності". При цьому не зазначено, якими можуть бути ці ознаки.

Читайте також: Держдума підтримала законопроект про арешт майна інших держав

У жовтні Держдума в першому читанні прийняла законопроект про застосування сили, спецзасобів і зброї відносно засуджених, які відбувають покарання у виправних колоніях, за будь-які порушення тюремного розпорядку. Правозахисники назвали цей документ "законом садистів".