Сьогодні ЄС проголосує за нові міста для регуляторних агентств замість Лондона

20 листопада 11:00

Голосування за переведення Европейскогог агентства з лікарських засобів (EMA) та Європейської банківської організації (ЄВА) буде таємним.

 

У Брюсселі сьогодні 27 держав Євросоюзу оберуть нові приймаючі міста для двох регуляторних агентств, які зараз знаходяться в Лондоні, але мають переїхати після Brexit, повідомляє AFP.

Міністри сьогодні проголосують за те, в які міста перевести Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) і Європейську банківську організацію (ЄВА). Зазначається, що голосування буде таємним.

Британські букмекери називають фаворитами на прийняття штаб-квартири ЕМА Братиславу, Мілан і Амстердам, а Франкфурт, Відень і Дублін розглядаються як фаворити в боротьбі за ЄВА, хоча європейські чиновники попередили, що таємне голосування може дати непередбачуваний результат.

У цілому, 19 міст-кандидатів претендують на те, щоб розмістити у себе офіс EMA - одного з найпотужніших спостерігачів в області ліків, в якому працюють 900 фармацевтичних експертів, біологів та лікарів з усіх куточків Європи.

За право прийняти офіс ЄВА борються вісім міст. Організація налічує 159 співробітників, і найбільше відома тим, що проводить регулярні стрес-тести фінансового сектору ЄС після світової фінансової кризи.

Як повідомлялося раніше, у парламенті Великобританії у вівторок, 14 листопада, відбувся розгляд законопроекту по Brexit. Британські депутати підтримали план уряду про скасування акта про Європейські співтовариства 1972 року, який припинить верховенство права ЄС на території Британії.