СММ ОБСЄ виявила на території ОРДЛО російський комплекс РЕБ "Торн"

12 червня 04:25

СММ ОБСЄ неодноразово фіксувала російські системи РЕБ на території Донбасу – велика частина з цих систем є новітніми російськими розробками.

 

Безпілотний літальний апарат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні під час польоту над окупованою російсько-терористичними військами територією Донбасу виявив сучасний російський комплекс радіоелектронної боротьби "Торн" біля житлового будинку у населеному пункті Новогригорівка, повідомляється в опублікованому у вівторок, 11 червня, звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"8 червня БПЛА СММ малого радіусу дії знову зафіксував комплекс радіоелектронної боротьби "Торн" на шасі вантажівки ("КамАЗ"), який стояв біля житлового будинку в н. п. Новогригорівка (61 км на північний схід від Донецька)", – йдеться у звіті.

Нагадаємо, що 12 серпня 2018 року на сайті Bellingcat з'явилася інформація, що в ОРДЛО помічені новітні системи РЕБ російських збройних сил - "Красуха", "Леєр", "Репелент" та вперше продемонстрована тільки у 2017 році "Билина".

СММ ОБСЄ неодноразово фіксувала російські системи РЕБ на території Донбасу. Вважається, що за допомогою цих систем РФ неодноразово заважала БПЛА місії моніторити ситуацію на лінії розмежування. Окрім того, наявність цих систем лише підтверджує участь російської армії у конфлікті, що уряд РФ постійно заперечує.