Смертоносний торнадо на Кубі забрав життя трьох людей і завдав руйнувань

28 сiчня 15:26

Через стихійне лихо багато регіонів Куби залишилися без електропостачання

 

Три людини загинули і 172 отримали поранення в результаті руйнівного торнадо, який пронісся над Кубою і спровокував дощі, смерчі, повені і руйнування. Про стихійне лихо президент Куби Мігель Діас-Канель Бермудес написав у Twitter.

Глава держави розмістив фотографії, на яких він розмовляє з рятувальниками і мешканцями на тлі купи уламків і перевернутого транспортного засобу. Він написав: "Ми їздимо по районах, які постраждали від шторму. Серйозний збиток".

Estamos recorriendo lugares afectados por fenómeno atmosférico de gran intensidad en Regla. Los daños son severos, hasta el momento lamentamos la pérdida de 3 vidas humanas y se atienden 172 heridos. Varias brigadas trabajando ya en el restablecimiento #SomosCuba pic.twitter.com/mPo9yAnaZy

- Miguel Díaz-Canel Bermúdez (@DiazCanelB) 28 января 2019 г.

Це сталося в понеділок, 28 січня. За даними метеорологів, швидкість вітру під час стихійного лиха перевищувала 100 км/год.

Читайте також: Рада не змогла запустити конституційний процес перейменування Дніпропетровської області

Деякі райони Куби залишилася без електрики, багато людей - без даху над головою. Найбільше постраждав муніципалітет Регла. Також сильний вітер завдав шкоди діловим і житловим будинкам у прибережних районах Гавани і в провінціях Пінар-дель-Ріо, Артеміс і Маябеке.

Куба, як і інші країни Західної півкулі, розташована в зоні частих ураганів, що приносять чималі руйнування. Протистояти їм поки що люди не можуть, тому доводиться тільки боротися з наслідками стихії.