Смерть Захарченка не повинна стати причиною ескалації - Берлін

04 вересня 01:45

У ФРН відзначили, що знищення лідера терористів "ДНР" не робить процес виконання Мінських угод менш важливим.

 

Вбивство ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка в окупованому РФ Донецьку, яке відбулося 31 серпня, жодною мірою не повинно якось вплинути на реалізацію Мінських угод та продовження переговорного процесу, заявив у понеділок, 3 вересня, представник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє Reuters.

"Ми закликаємо всі сторони до подальшої конструктивної участі в переговорах... Зараз дійсно дуже важливо уникнути ескалації", - зазначив він, додавши, що федеральний уряд Німеччини продовжить виконувати свої зобов'язання у мінському процесі.

Зайберт додав, що смерть Захарченка не робить процес реалізації Мінських угод менш важливим.

У свою чергу президент Росії Володимир Путін, коментуючи ліквідацію Захарченка, який помер в результаті вибуху в одному з кафе Донецька, обійшов стороною питання впливу цієї події на подальшу долю "Мінська".

Нагадаємо, ввечері 31 серпня ватажок терористичного угруповання "ДНР" Олександр Захарченко дістав смертельні поранення під час вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в тимчасово окупованому Донецьку. Він помер у лікарні. Також загинув охоронець Захарченка.

Незабаром бойовики "ДНР" повідомили про затримання групи "українських диверсантів", нібито причетних до організації вибуху.

У Службі безпеки України підтвердили смерть Захарченка, спростували інформацію про затримання "українських диверсантів" і озвучили версії мотивів вбивства ватажка "ДНР". Зокрема, вбивство внаслідок кримінальних "розборок" терористів або ліквідація російськими спецслужбами.

У МЗС РФ очікувано звинуватили Київ в усуненні бойовика, а Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "акт міжнародного тероризму".

Разом з тим, у Кремлі заявили про те, що, незважаючи на смерть Захарченка, Росія не вийде з Мінських угод.