Службу зовнішньої розвідки Росії очолить екс-голова Держдуми Наришкін

23 вересня 03:56

Колишній керівник СЗР Фрадков стане головним железнодоржником РФ.

 

Президент Росії Володимир Путін вирішив призначити керівником Служби зовнішньої розвідки (СЗР) Російської Федерації екс-голову Держдуми Сергія Наришкіна. Попередній глава СЗР Михайло Фрадков звільнений у зв'язку з виходом на пенсію". Очікується, що він очолить "Російські залізниці", повідомляє прес-служба Кремля.

Укази про Наришкіна і Фрадкова, опубліковані на сайті президента РФ, набудуть чинності 5 жовтня.

Перестановки, як передбачається, запущені в зв'язку з очікуваною відставкою заступника голови адміністрації президента, куратора внутрішньої політики В'ячеслава Володіна. Він обраний депутатом Держдуми і може стати спікером нижньої палати парламенту, пише російське видання Slon.ru.

Сергій Наришкін – уродженець Ленінграда. Закінчив Петербурзький міжнародний інститут менеджменту за спеціальністю "економіст". За неофіційними даними, він також навчався в Червонопрапорному інституті КДБ разом з Володимиром Путіним, а з 1978 по 1982 рік проходив службу в Першому головному управлінні КДБ, відповідальних за зовнішню розвідку. ЗМІ стверджували, що Він залишався співробітником КДБ і після цього, коли працював помічником проректора Ленінградського механічного інституту, а потім експертом Держкомітету по науці і техніці при посольстві СРСР в Бельгії.

На початку 1990-х Наришкін, як і Путін, працював в мерії Санкт-Петербурга при Анатолії Собчаку, потім – в уряді Ленінградської області. До Москви він переїхав у березні 2004 році спочатку отримавши посаду заступника керівника економічного управління, а через півроку – керівника апарату уряду (при прем'єрі Михайлом Фрадковим). Працював главою адміністрації президента РФ Дмитра Медведєва, з 2011 року очолював Держдуми.

Читайте також: Наришкін пообіцяв США "трибунал" за "сфабриковану" версію катастрофи "Боїнга" над Донбасом

Як раніше писало британське видання The Financial Times, Путін перекроює своє близьке оточення. Російські політичні оглядачі кажуть, що Путін оточує себе людьми, яким довіряє, яких може контролювати і які не будуть підривати легітимність його адміністрації. Інший неназваний політичний експерт, який раніше працював в адміністрації президента, сказав Financial Times, що змінилися пріоритети Путіна, йдеться в статті.