Скотленд-Ярд вивчає заяви семи жінок про сексуальні домагання Вайнштейна

31 жовтня 16:09

Поліція не розголошує імена підозрюваних до пред'явлення обвинувачення.

 

Поліція Великобританії (Скотленд-Ярд) зараз розслідує заяви семи жінок про ймовірні випадки сексуальних домагань щодо голлівудського продюсера Харві Вайнштейна, повідомляє The Telegraph.

Йдеться про інциденти, що сталися в період з 1980-х років до 2015 року в Лондоні і за межами Британії.

За інформацією видання, сьома передбачувана жертва звернулася в поліцію 28 жовтня, заявивши, що їй пригрозили фізичним насильством у Вестмінстері в 1994 році.

Поки ніяких арештів проведено не було. Поліція не розголошує імена підозрюваних до пред'явлення обвинувачення. Операція про сексуальне насильство щодо кінопродюсера Харві Вайнштейна називається Kaguyak.

Раніше The New York Times з посиланням на декількох актрис повідомила про сексуальні домагання Вайнштейна. Він начебто пропонував посприяти у кар'єрному зростанні за близькість з ним. Пізніше про домагання розповіли актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Харві Вайнштейн заперечує, що примушував жінок до сексу. Після цього Weinstein Company звільнила Вайнштейна. Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Ерік Шнейдерман оголосив про початок розслідування відносно компанії Вайнштейна після секс-скандалу навколо нього.