Сійярто асоціює Україну з "найтемнішими диктатурами"

11 жовтня 17:05

Також угорський міністр звинуватив українську владу в брехні.

 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що "українська політика сягнула дна". На прес-конференції в четвер Сійярто сказав, що закарпатські угорці можуть у всьому розраховувати на Угорщину у той час, як Україна використовує практику "найтемніших диктатур", пише "Європейська правда" з посиланням на угорські ЗМІ.

Сійярто заявив, що Україна намагається змінити етнічний склад Берегового, зменшивши частку угорського населення, та додав, що збирається обговорити це питання на зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО та телефоном - із Державним департаментом США.

Також Сійярто заявив, що Україна бреше, коли каже, що не причетна до публікації на "Миротворці", оскільки в переліку є особисті дані, недоступні з відкритих джерел. За його словами, до цього причетні українські спецслужби.

Нагадаємо, раніше українського посла викликали в угорське МЗС через публікацію на сайті "Миротворець" інформацію про чиновників Закарпаття, які мають подвійне громадянство. Сайт оприлюднив свою базу даних по чиновниках, які, згідно з інформацією сайту, мають громадянство Угорщини; всього у вільному доступі опинилися дані 313 осіб.