Сирійські ВПС відновили польоти з розбомбленої американцями авіабази в Хомсі

08 квiтня 05:24

Літаки вилітають для нанесення ударів по силам збройної опозиції.

 

Сирійські ВПС відновили польоти бойових літаків з авіабази, по якій кораблі США напередодні випустили 59 ракет "Томагавк". Аеродром як і раніше використовується для нанесення авіаударів по силах збройної опозиції на сході провінції Хомс, пише Reuters з посиланням на базирующиющуюся в Лондоні Сирійську обсерваторію з прав людини.

Вона повідомляє, що складно оцінити ступінь реальних ушкоджень авіабази, однак сирійські військові "роблять неможливе" для відновлення його використання.

Раніше повідомлялося, що військові США запустили 59 ракет по військовій базі урядових військ в Сирії, в районі провінції Хомс. Ракетний удар є відповіддю на хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.

Нагадаємо, 4 квітня в сирійській провінції Ідліб, яку контролюють повстанці, сирійська армія провела атаки за допомогою газу, які призвели до смерті близько 100 осіб. Близько 400 людей отримали поранення, зокрема хімічні опіки очей та дихальних шляхів. Правозахисні організації стверджують, що для атак армія Асада використовувала заборонену хімічну зброю, від використання якого раніше публічно відмовилася.