Сирійські бойовики заявили про підрив російської військової колони

11 листопада 05:31

За даними бойовиків, смертник направив на військову колону автомобіль з вибухівкою.

 

Сирійські угруповання з бевики "Хайат Тахрір аш-Шам" (колишня "Джебхат ан-Нусра") заявили про підрив колони російського військового конвою. Вибух стався в районі авіабази Хмеймім в сирійській провінції Латакія, повідомило з посиланням на заяву бойовиків ліванський агентство Al Masdar News (AMN), пише "РБК".

Повідомляється, що смертник направив на колону російських військових "заповнений вибухівкою автомобіль". На підтвердження своїх заяв терористи надали кілька фотографій. На одній з них видно момент вибуху, на інших, російські бронемашини, які їдуть в сторону населеного пункту, розташованого на північній околиці авіабази Хмеймім.

Пізніше цю інформацію з посиланням на повідомлення бойовиків в Twitter підтвердила група розслідувачів Conflict Intelligence Team.

Однак сирійські сили безпеки, назвали фото, надані представниками "Хайат Тахрір аш-Шам" "сфабрикованими" і "вирваними з контексту". Нібито вибух в районі Бустан-ель-Баші, дійсно, був і стався ввечері 10 листопада, але з-за того, що російський літак незадовго до посадки випадково скинув запасний паливний бак.

Читайте також: Як російські найманці "Вагнер" потрапили в Сирію - The Economist

Нагадаємо, нещодавно в Сирії четверо російських журналістів і п'ятеро військовослужбовців постраждали при підриві бойовиками керованого фугасу в одному з кварталів міста Дейр-ез-Зор.