Сирійська опозиція наполягає на відставці Асада

23 листопада 13:00

Це єдине правильне рішення для закінчення війни в країні, сказано в проекті резолюції.

 

Представники сирійської опозиції, які беруть участь в переговорах в Саудівській Аравії, Ер-Ріяді, наполягають на тому, щоб Башар Асад пішов у відставку з поста президента, повідомляє телеканал Al Jazeera, посилаючись на отриманий проект резолюції зустрічі.

"Єдиним правильним рішенням закінчити війну в Сирії стане відставка Асада і початок перехідного періоду", - сказано в повідомленні.

"Учасники переговорів погодилися з тим, що метою політичного врегулювання є створення держави, заснованої на принципах громадянства, яка дозволяє громадянам Сирії самостійно розробляти свою Конституцію і обирати лідерів на вільних, справедливих і прозорих виборах під наглядом Організації Об'єднаних Націй ", - сказано в проекті.

Як повідомляється, в Ер-Ріяді в четвер проходять дводенні переговори груп сирійської опозиції. У них беруть участь 140 делегатів від різних політичних рухів Сирії.

Як повідомлялося раніше, США розглядають варіант того, щоб їх військові залишилися на півночі Сирії після перемоги над бойовиками "Ісламської держави" з метою тиску на режим Башара Асада і мирного розв'язання громадянської війни в цій країні. Відзначається, що різкий вихід США з Сирії дозволить урядовим військам взяти під контроль територію всієї країни, вибивши повстанців, що буде гарантією виживання режиму Асада – це результат, який буде означати перемогу Ірану.

Президент Російської Федерації Володимир Путін у понеділок, 20 листопада, зустрівся з президентом Сирії Башаром Асадом в Сочі для проведення чергової серії нарад.

Раніше Білий дім розповсюдив заяву, в якій фактично звинуватив Росію у тому, що вона захищає режим президента Сирії Башара Асада і терористів, які використовують хімічну зброю.