Сирія завдала авіаударів по позиціях і базах бойовиків в Пальмірі та Ідлібі

27 липня 00:57

На північному сході країни в провінційному центрі Хасеке урядові сили за підтримки ополченців зайняли кілька районів, які були захоплені раніше бандами ІГ.

 

Сирійська авіація завдала масованих ударів по укрепрайонам бойовиків в гірській місцевості на захід від давньої Пальміри, що дозволило наземним силам розширити зону контролю і витіснити ворога з ряду позицій, передає телеканал "Аль-Манар".

"Серед терористів багато вбитих і поранених, вони в паніці відступають", - повідомив кореспондент ліванського телеканалу.

На північному сході країни в провінційному центрі Хасеке урядові сили за підтримки ополченців зайняли кілька районів, які були захоплені раніше бандами ІД.

"Контроль відновлений над площею біля будівлі електричної компанії, будинком культури, спортивним містечком, дитячим шпиталем і філією держуніверситету", - сказав сирійський офіцер, що приймає участь в операції.

За його словами, військові дозволили мирним жителям повернутися до раніше разминированные квартали Гувейран, Ен-Нашва і Лейлия. Радикали, тим не менше, продовжують утримувати оплоти на околиці цього міста.

Крім того, авіація атакувала банди ісламістської коаліції "Джейш аль-фатх", що діє під егідою "Джебхат ан-нусри" в північно-західній провінції Ідліб. Удари були нанесені по околицях військового аеродрому в Абу-Духуре, а також містам Тафтаназ і Таум, звідки бойовики ведуть вогонь по сусіднім шиїтським села Ель-Фуа і Кефрайя.

"Сирійські орли знищили скупчення терористів і їх бойову техніку в районі Маарет-Нааман на півдні Ідліб. Противник поніс втрати вбитими і пораненими", - йдеться у військовій зведенні.

У околицях міста Дераа війська провели спецоперацію проти банд терористів, що просочилися з Йорданії. Знищені їх бази в Мзайрибе, Ель-Ядудии, Сайді і Тайсии. В рядах бандформувань є втрати.

В 45 км на північний захід від Дамаска війська пред'явили ультиматум бойовикам, обложеним в гірському курорті Забадані. Надходять повідомлення, що угруповання збройної опозиції, що господарювали більше трьох років у цьому районі біля кордону з Ліваном, погодилися покинути місто.

Опрацьовується угода про припинення вогню і виведення бойовиків, як це сталося в 2014 році в Старому Хомсі, Млихе - передмісті Дамаска і Ябруде (гірський район Калямун).

Примітно, що напередодні президент Сирії визнав нездатність армії утримати всю країну через брак особового складу. Башар Асад повідомив, що його армія сфокусується на захисті найбільш важливих територій.

Варто також відзначити, що сирійські силовики діють відокремлено, так як не входять в об'єднану коаліцію західних і ряду ісламських країн проти ІДІЛ. Більшість країн коаліції вважають режим Башара Ассада нелегітимним.

Як пише видання The Independent, Росія і Захід ведуть переговори про повалення Башара Асада. Видання The Times вже раніше повідомляло, що США і Росія обговорюють повалення Асада.

Також британська газета писала, що Саудівська Аравія вкладає мільйони в армію сунітів Сирії заради повалення Асада.