Сирія офіційно визнала Південну Осетію і Абхазію

29 травня 13:34

Сирія і невизнані республіки встановлять дипломатичні відносини і відкриють посольства.

 

Сирія заявила про визнання і встановлення дипломатичних відносин з невизнаними Південною Осетією і Абхазією, повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Сирії.

"У знак визнання взаємної підтримки Сирійська Арабська Республіка, Республіка Абхазія і Південна Осетія домовилися про визнання та встановлення дипломатичних відносин між Сирійською Арабською Республікою і Республікою Абхазія і Республікою Південна Осетія", - йдеться в повідомленні.

Про це написав у Facebook так званий міністр закордонних справ невизнаної Абхазії.

Крім того, Міністерство закордонних справ Південної Осетії на своєму сайті опубліковало повний текст комюніке про взаємне визнання.

"Міністерство закордонних справ Республіки Південна Осетія, уповноважена своїм Урядом, має честь заявити про те, що Республіка Південна Осетія і Сирійська Арабська Республіка... оголошують про взаємне визнання та встановлення дипломатичних відносин між двома країнами на рівні посольств з дати опублікування цього Комюніке", - йдеться в заяві.

До складу армії РФ увійшли озброєні формування самопроголошеної Південної Осетії. Осетини зможуть добровільно вступати на службу в російську армію на контрактну форму.

Нещодавно, Росія встановила так звану "митницю" в регіоні Ахалгорі в Південній Осетії. Підконтрольна Кремлю осетинська "влада" каже, що це потрібно для боротьби проти "контрабанди з Грузії". На додачу, Росія відправила так званих "прикордонників" в окупований регіон. На думку експертів, російські дії націлені створити ілюзію і фікцію, ніби регіон насправді не належить Грузії.

Раніше повідомлялося, що Південна Осетія планує провести "референдум" про приєднання до Росії. У свою чергу, Генасамблея ООН підтвердила, що Абхазія і Південна Осетія – частини Грузії.