Син колишнього глави МЗС Південної Кореї емігрував до Північної Кореї

09 липня 03:45

Батько Чхве Ін Гука, який поїхав до КНДР, колись був міністром закордонних справ Південної Кореї.

 

Зрідка в'їзди на постійне місце проживання з інших країн трапляються навіть у Північній Кореї. А вже якщо це пов'язано з, нехай і давніми, але високопоставленими особами, це підноситься як величезна перемога.

Син колишнього міністра закордонних справ Південної Кореї Чхве Ін Гук поїхав у КНДР через майже чотири десятиліття після еміграції батька на комуністичну Північ, передае НВ.

Північнокорейське пропагандистське видання Uriminzokkiri оприлюднило фото Чхве Ін Гука в аеропорту Пхеньяну, де його зустрічала спецделегація, передає Yonhap.

73-річний Чхве Ін Гук оголосив про своє рішення назавжди залишитися в Північній Кореї, щоб "повністю присвятити себе роботі із возз'єднання" південних і північних територій Корейського півострова.

Його батько Чхве Ток Сін був міністром закордонних справ Південної Кореї. Він емігрував в США в 1976 році разом зі своєю дружиною після політичних суперечок з тодішнім президентом Південної Кореї, пише The Guardian.

Десять років по тому екс-глава МЗС Південної Кореї переїхав з дружиною до КНДР.

У Міністерстві об'єднання уряду Південної Кореї заявили, що візит Чхве Ін Гука в Північну Корею не був санкціонований.

Південнокорейські ЗМІ повідомили, що він прилетів до Пхеньяну через Пекін за північнокорейською урядовою візою.

30 червня президент США Дональд Трамп символічно потиснув руку північнокорейському лідеру Кім Чен Ину в укріпленій демілітаризованій зоні, що розділяє дві Кореї. Трамп став першим чинним президентом США, який вступив на територію Північної Кореї після зустрічі із Кімом і який побував в Об'єднаній зоні безпеки (ОАБ) – одному з найбільш небезпечних і мілітаризованих місць у світі.

Зазначимо, що 27-28 лютого у Ханої відбувся другий саміт США-КНДР на рівні лідерів держав, метою якого стало досягнення подальшого прогресу у виконанні домовленостей, досягнутих раніше у Сінгапурі.

У перший день Трамп і Кім Чен Ин провели зустріч у форматі тет-а-тет, президент США оцінив її як "дуже добру". У другий Трамп і Кім не змогли досягнути угоди щодо реальних заходів із денуклеаризації Корейського півострова, однак північнокорейський лідер заявив про свій намір позбутися ядерної зброї.

Саміт у Ханої завершився достроково, але, за даними північнокорейських ЗМІ, голови держав встигли домовитися про нову зустріч.

Докладніше про саміт у Ханої читайте у матеріалі Наталії Бутирської "Високі ставки, низький результат" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".