Сили НАТО проведуть навчання у Чорному морі

28 лютого 02:15

У навчаннях візьмуть участь 14 бойових кораблів, кілька допоміжних суден та авіація.

 

Військово-морські сили НАТО проведуть у Чорному морі бойові навчання під кодовим ім'ям "Poseidon-19" у період з 1 по 8 березня, у середу, 27 лютого повідомляє "Корреспондент" з посиланням на офіційну заяву штабу військово-морських сил Румунії.

"Понад 1100 військовослужбовців візьмуть участь у міжнародних навчаннях "Poseidon-19", які ВМС Румунії організовують у румунських територіальних водах та у міжнародних водах західної частини Чорного моря 1-8 березня", - вказується у повідомленні.

У навчаннях візьмуть участь 10 румунських бойових кораблів, чотири бойових іноземних корабля (Болгарія, Німеччина, Іспанія, Туреччина),а також два допоміжних катери для водолазів; повітряну частину навчань забезпечать протичовновий вертоліт ВМС Румунії Puma Naval та чотири винищувачі військово-повітряних сил країни два Міг-21 і два F-16.

"Головні цілі навчань - зміцнення взаємодії між суднами та екіпажами у загальному міжнародному контексті, а також перевірка можливостей ВМС Румунії, наданих у розпорядження НАТО на майбутній період", - зазначили у штабі.

Раніше в Міноборони повідомили, що у 2019 році українські військові візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях, шість з яких будуть проводитися на території України. Крім того, заплановано 250 заходів оперативної подготовки й до 2 тисяч основних заходів: командно-штабних навчань і тренувань, тактичних навчань, льотно-тактичних вправ, а також більше 200 заходів централізованої підготовки штабів бригад і підрозділів у вищих військових навчальних закладах.

Про найважливі кроки з реформування ЗСУ читайте в статті Юрія Бутусова "Армія-2019: 5 життєво важливих змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".