Сі Цзіньпін заявив про успіх візиту Трампа в Китай

09 листопада 13:39

КНДР і США підписали плідну торговельну угоду на суму в $ 250 млрд.

 

Лідер КНР Сі Цзіньпін назвав візит президента США Дональда Трампа в Китай історичним і підкреслив його успішний характер, пише South China Morning Post.

"Державний візит президента США Дональда Трампа став успішним, це історична подія. Разом ми намітили напрямки і розробили дорожню карту розвитку китайсько-американських відносин у майбутньому", - заявив Сі Цзіньпін у четвер на спільній з Трампом прес-конференції.

Також він підкреслив, що успішна взаємодія між двома країнами має спиратися перш за все лише на кооперацію, адже це єдиний правильний вибір при взаємодії.

Сі Цзіньпін зазначив, що уряд Китаю і влада Сполучених Штатів домовилися щодо зміцнення контактів та посилення координації щодо проблеми Корейського півострова.

"КНР і США домовилися посилити взаємодію та координацію взаємних позицій щодо проблеми Корейського півострова та інших питань", - зазначив китайський лідер.

Як повідомляє видання, Китай і США під час візиту Трампа підписали торгові угоди на загальну суму в $ 253,4 млрд, що зробило цей візит глави США в Китай одним з найбільш плідних для китайського та американського бізнесу.

Нагадаємо, візит Трампа в Китай проходить з 8 по 10 листопада. Це частина його турне по Азіатсько-Тихоокеанському регіону, найтривалішого з усіх, що були зроблені за останні 25 років американськими президентами. Головна мета поїздки - домовитися про посилення дипломатичного та економічного тиску на Пхеньян для "приборкання ядерних амбіцій північнокорейського керівництва", оптимізувати торговельно-економічні контакти з Пекіном, активізувати співпрацю у сфері підтримки міжнародної безпеки.

Раніше видання The Economist писало, що лідер Китаю став впливовішим за президента США. Китайська економіка досі лишається другою після американської, а китайська армія хоч і наростила м'язи, але все ще значно поступається Збройним силам США. Але економічна і військова сила - це ще не все.