Шторм "Баррі" перетворюється на ураган і змітає все на своєму шляху

13 липня 23:20

В американському штаті Луїзіана через ураган оголосили надзвичайний стан.

 

Зміни клімату в світі істотно змінили і погоду. Не рідкість сніг там, де його ніколи не бувало, і штормова погода, що переходить в ураганну, на узбережжях теплих морів і океанів.
Тропічний шторм "Баррі", який сформувався кілька днів тому в Мексиканській затоці, в суботу набрав сили урагану та загрожує південному узбережжю Сполучених Штатів.

Про це інформує Національний центр попередження про урагани США, повідомляє Укрінформ.

"Баррі" набув сили урагану, рухаючись до узбережжя Луїзіани", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що швидкість вітрів сягнула 75 миль/год (понад 120 км/год). За шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, цей показник відповідає урагану 1-ї (з п'яти) категорії. Це означає, що стихія може заподіяти шкоду морській інфраструктурі, суднам на стоянці, деревам та легким будівлям. Водночас синоптики попереджають про небезпечний штормовий приплив, потужні зливи та поривчасті вітри.

Ще до наближення стихії на узбережжі США, місцева влада задіяла перші кроки для зменшення наслідків негоди. Станом на суботу 50 тис. осіб були відрізані від електропостачання. Раніше президент США Дональд Трамп ввів режим надзвичайного стану в штаті Луїзіана.

Останні дані все ж принесли деякий оптимізм: ураган послабшав до рівня тропічного шторму, а швидкість вітру знизилася до 112км/год.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю ввів режим надзвичайної ситуації в штаті Луїзіана напередодні удару тропічного шторму "Баррі", який рухається через Мексиканську затоку і наближається до Нового Орлеана. Про це повідомляє телеканал Fox News.

Згідно з прогнозами Національного центру США стеження за ураганами, шторм досягне максимальної сили у п'ятницю ввечері або в суботу вранці.

Тоді швидкість вітру може досягти 119 км/год, і він буде перекваліфікований в ураган. Очікується, що в штаті Луїзіана випаде ще 25-35 см опадів.

Президент США закликав жителів штату прислухатися до попереджень місцевої влади і до обережності.