Коронавірус: США евакуюють своїх громадян з лайнеру Dimond Princess

15 лютого 12:10

Особи, у яких лікарі виявлять симптоми коронавірусу, залишаться на лайнері.

 

Американська влада повідомила, що планує евакуювати своїх громадян з лайнера Dimond Princess, який стоїть на карантині у одному з портів Японії. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Відомо, що наразі на лайнері перебуває 380 американців. Держдепартамент США підготує два літаки для їх евакуації, і вже 16 лютого вони будуть вдома.

Зазначається, що перед поверненням додому кожного громадянина США повинні перевірити лікарі. Особи, у яких будуть виявлені симптоми коронавірусу, залишаться на лайнері.

Нагадаємо, лайнер стоїть на рейді в акваторії Йокогами (Японія), на його борту оголошено карантин, він триватиме 14 днів (з 4 лютого). За попередніми даними, пасажири й екіпаж заразилися від 80-річного туриста з Китаю, він зійшов на берег у Гонконзі 1 лютого.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин у Вухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайський коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція ZN.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.