"Шатдаун" надає негативний вплив на економіку США - Білий дім

04 сiчня 01:29

Обсяг виробництва в США кожні два тижні буде скорочуватися на 0,1 відсотка.

 

Часткове призупинення роботи федеральних установ США (так званий "шатдаун") негативно впливає на американську економіку; так, обсяг виробництва в США кожні два тижні буде скорочуватися на 0,1 відсотка, заявив голова Ради економічних консультантів Білого дому Кевін Хассет у четвер, 3 січня, повідомляє агентство Bloomberg.

Таке зниження можливе, якщо бюджетну криза "вдасться вирішити у найближчі кілька тижнів", заявив Хассет. При цьому, додав він, наслідки "шатдауна" будуть пом'якшені, оскільки заборгованість перед не відправленими у примусову безоплатну відпустку федеральними службовцями (поліція, медики та інші), які повинні продовжувати роботу без оплати, у подібних випадках погашають після вирішення ситуації з бюджетом.

Хассет зазначив, що у цілому "не очікує великих економічних наслідків", якщо ситуацію врегулюють "досить швидко".

Нагадаємо, опівночі 21 грудня більшість федеральних установ США припинили роботу, у США настав так званий "шатдаун". Це викликано тим, що Сенат не затвердив переданий з Палати представників тимчасовий бюджет, у якому не міститься декількох мільярдів доларів на фінансування стіни на кордоні з Мексикою.