Серед загиблих у школі міста Санта-Фе виявилася учениця, яка приїхала по обміну

20 травня 00:50

Сабіка Шейх приїхала до США по програмі обміну Міністерства США для підтримки обміну та навчання молоді.

 

У результаті стрілянини в школі у місті Санта-Фе, штат Техас, загинула учениця, яка приїхала до США вчитися по обміну, повідомив державний секретар США Майк Помпео, передає прес-служба Державного департаменту у Facebook.

Повідомляється, що дівчинка приїхала вчитися до США з Пакистану.

"Я посилаю свої найглибші співчуття родині та друзям Сабики Шейх, яка була вбита у трагічній стрільбі у старшій школі Санта-Фе в Техасі вчора. Сабіка була у Сполучених Штатах за програмами обміну Міністерства США для підтримки обміну та навчання молоді, яка допомагає налагоджувати зв'язки між Сполученими Штатами і її рідним Пакистаном. Смерть Сабіки та інших жертв є несамовитої і буде глибоко оплакана як у Сполучених Штатах, так і в Пакистані", - йдеться в повідомленні Помпео.

Нагадаємо,раніше було визначено точну кількість жертв у результаті стрілянини в школі у південно-східному техаському місті Санта-Фе у п'ятницю, 18 травня; повідомляється, що загинули 10 осіб, і ще стільки ж отримали поранення.

Звинувачення у вбивстві щонайменше 10 людей і пораненні ще 10 інших в школі в Санта-Фе у штаті Техас пред'явили 17-річному учневі Дімітріосу Пагуртісу. Його заарештували без права на звільнення під заставу. Пагуртіса звинуватили у скоєнні злочину, який карається стратою.