Серед загиблих найманців "ПВК Вагнера" в Сирії виявився бойовик ДНР з Харкова

13 лютого 16:52

Чоловік з позивним "Апостол" раніше воював в Донбасі.

 

Серед загиблих під час авіаудару міжнародної коаліції найманців "ПВК Вагнера" в Сирії є і колишній бойовик "ДНР", член заснованої в Харкові, а нині перенесеної в Росію організації "Русь Триєдина", яка об'єднує переселенців з Харкова.

Про це повідомив глава цієї проросійської організації Сергій Моїсеєв у Facebook.

Він пише, що людина з іменем Володимир і з позивним "Апостол", загинув у Сирії. Його відмовляли їхати, але він не послухався.

Російське видання "Телеграф" також повідомляє, що "Апостол" раніше воював в Донбасі на стороні терористів "ДНР". Видання також наводить відео з його інтерв'ю, яке він давав раніше агентству News Front.

Таким чином "Апостол" став шостим найманцем "ПВК Вагнера", який загинув у Сирії під обстрілом коаліції.

7 лютого міжнародна коаліція, яку очолюють США, завдала удару по прихильниках президента Башара Асада в сирійській провінції Дейр-ез-Зор. Під обстрілом, за даними американської сторони, загинули близько ста осіб. Спочатку дослідницька організація Conflict Intelligence Team повідомляла про загибель чотирьох російських військових - Олексія Ладигіна з Рязані, Станіслава Матвєєва та Ігоря Косотурова з міста Азбест (Свердловська область, РФ), також дослідникам вдалося виявити інформацію "Балтійського окремого козацького округу" про загибель в Сирії сотника Володимира Логінова. Пізніше "Медуза" повідомила про п'ятого загиблого росіянина в результаті авіаудару міжнародної коаліції – це активіст "Другой России" Кирило Ананьєв.

Родичі і знайомі російських найманців з "ПВК Вагнера", які загинули в Сирії нещодавно, підтвердили їх смерть.

У свою чергу російське Міноборони заперечує загибель п'яти військовослужбовців. Там кажуть, що ніхто з тих військових, хто офіційно перебуває у Сирії при американському ударі не постраждав, так як їх в цьому районі Дейр-ез-Зора не було. Даних про добровольців, які вирушили до Сирії, Міноборони РФ також не наводить.