Сенатори розкритикували Трампа через затримку введення нових санкцій проти Росії

12 жовтня 09:20

Білий дім на критику поки не відповів.

 

В Сенаті США адміністрацію президента Дональда Трампа звинуватили в затягуванні введення нового закону, який посилює санкції проти Росії.

Зокрема, представники Сенату від обох провідних політичних партій – Бен Кардін і Джон Маккейн – у своєму новому листі повідомили, що Білий дім не подав інформації про російську оборону та в розвідку, як того вимагає закон.

"Затримка ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа закону про санкції, який був підписаний більше двох місяців тому після кількох місяців публічних дебатів і переговорів у Конгресі. У них було багато часу, щоб зосередити свої зусилля на цьому", - йдеться в поширеній заяві сенаторів.

В Білому домі поки не відповіли на цей лист. Це вже другий лист Маккейна і Кардіна з критикою адміністрації Трампа за невиконання положень закону.

На початку серпня президент США Дональд Трамп підписав закон про санкції щодо РФ. Закон також передбачає введення обмежувальних заходів відносно Ірану і КНДР. Серед іншого, закон накладає обмеження на компанії, пов'язані з енергетичними проектами в Росії, і банки, які фінансують такі проекти. Закон також вимагає від президента повідомляти Конгрес про намір міняти санкції і залишає за законодавцями право блокувати такі пропоновані зміни.