Сенатор Сандерс обігнав Байдена в рейтингах перед праймеріз

16 квiтня 15:19

Підтримка сенатора за тиждень збільшилася на 6%.

 

Нове опитування компанії Emerson Polling показало, що сенатор Берні Сандерс лідирує в президентських перегонах серед демократів на національному рівні з 29%, за ним слідують колишній віце-президент Сполучених Штатів Джо Байден з результатом в 24% і мер міста Саус-Бенд в штаті Індіана Піт Буттіджіч 9% перед праймеріз - внутрішньопартійними виборами.

Згідно з даними опитування, далі йдуть Камала Харріс з 8%, Бето О'Рурк з 8% і Елізабет Уоррен з 7%.

Зазначається, що якщо Байден, який ще не висунув своєї кандидатури, все-таки вирішить не балотуватися, Сандерс, ймовірно, стане першим бенефіціаром, отримавши 31% підтримки від виборців Байдена. Буттіджіч отримає 17% голосів Байдена, і О'Рурк візьме 13%.

На даний момент вже 18 демократів оголосили про своє висунення на посаду президента США. Серед республіканців лише двоє поки що висунули свої кандидатури, в тому числі і чинний президент Дональд Трамп.

Сандерс заявив про своє висунення в кінці другої декади лютого.

На початку квітня дані спільного соціологічного опитування журналу Politico і Morning Consult показали, що Байден лідирував серед демократів з 32% підтримки виборців на тлі того, що чотири жінки звинуватили його в "недоречних дотиках". Байден на 9% випереджав свого найближчого конкурента - Сандерса, якого тоді підтримували 23% прихильників Демократичної партії.