Сенат США затвердив бюджет на будівництво стіни на кордоні з Мексикою - "шатдауна" не буде

15 лютого 04:48

На будівництво стіни на кордоні з Мексикою американський Сенат виділив в чотири рази менше коштів, ніж було запитано.

 

Сенат Конгресу США в четвер, 14 лютого, затвердив законопроект про фінансування федерального уряду США для запобігання "шатдауну", який міг настати 15 лютого, передає Корреспондент.net з посиланням на джерела.

Фінансування прийнято до вересня поточного року. Однак в бюджеті не передбачено виділення потрібних 5,7 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Натомість Сенат проголосував за виділення лише 1,37 млрд доларів.

Тепер законопроект має ухвалити Палата представників, а потім документ передадуть президентові Дональду Трампу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп готується підписати законопроект про фінансування федерального уряду і одночасно оголосити надзвичайний стан в країні.

[Article_attached position = "1"]

Раніше повідомлялося, що близько 400 мігрантів проникли на территорію США через підкоп під стіною з Мексикою. Президент США називає мігрантів, що прибувають з третіх країн, загрозою для безпеки країни, і наполягає на фінансуванні будівництва сучасної стіни на території з Мексикою. Однак в уряді вважають витрати на стіну недоцільними і піаром Трампа. Через розбіжності Трамп заморозив роботу уряду на 35 днів. 25 січня шатдаун" був завершений. Трамп підписав указ про відновлення фінансування до 15 лютого.