Сенат США заблокував рішення Трампа про надзвичайний стан в США

15 березня 01:25

Трамп має можливість накласти вето на рішення членів Конгресу (що вже пообіцяв зробити).

 

Сенат США 14 березня прийняв резолюцію, яка блокує рішення президента Дональда Трампа про надзвичайний стан в країні у зв'язку з необхідністю будівництва загороджувальної стіни на кордоні із Мексикою, повідомляє американський телеканал CNBC.

Резолюція отримала схвальний голос 59 сенаторів, серед них - 12 республіканців. 41 член Сенату був проти. 26 лютого аналогічну резолюцію прийняла Палата представників Конгресу.

Трамп має можливість накласти вето на рішення членів Конгресу (що вже пообіцяв зробити). Це стане першим випадком застосування вето за його президентську каденцію. За законом, Конгрес може подолати вето при умові набору двох третин голосів у кожній палаті парламенту.

Senate has enough votes to terminate Trump's s emergency order from CNBC.

Нагадаємо, 15 лютого президент США Дональд Трамп оголосив надзвичайний стан у США. Таким чином він має намір отримати $ 5,7 мільярдів, необхідні на будівництво стіни на південному американської кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.

Відмова конгресменів виділити гроші на будівництво бар'єру стала причиною найтривалішого в історії США припинення роботи уряду - шатдаун тривав 35 днів. Під час бездіяльності уряду у відпустку за свій рахунок були відправлені близько 800 тисяч держслужбовців. У США порушилася діяльність кількох аеропортів, заяви про те, що співробітники правоохоронних органів не могли виконувати свою роботу в повну силу, допомогли переконати Трампа в короткостроковому рішенні знову відкрити уряд.