Сайт організації "Хамас" повідомив про бажання сектору Газа увійти до складу Росії

19 березня 14:32

За даними "Хамаса", в ініціативну групу з приєднання до Росії входять громадяни РФ, які проживають в Газі - в основному це росіянки, що вийшли заміж за палестинців.

 

На російськомовній версії сайту Palestine-Info, що належить палестинській організації "Хамас", в середу, 19 березня, опубліковано повідомлення про те, що в Газі створена ініціативна група, яка буде розробляти пропозицію щодо звернення до уряду Ісмаїла Ханії з метою ініціювання референдуму про входження до складу Росії.

В ініціативну групу входять громадяни РФ, які проживають в Газі, а таких близько 50 тисяч, в основному це росіянки, що вийшли заміж за палестинців, стверджується в повідомленні.

"Москва заявила, що буде захищати своїх громадян, хоч би в якій точці світу вони не знаходилися, - говорить Н., одна з активісток, яка увійшла до складу ініціативної групи. - А між тим, ми протягом вже тривалого часу живемо в стані загрози для життя нам і нашим дітям з боку Ізраїлю... Якщо ж сектор Газа стане російським, тут з'являться міцні, добре оснащені кордони, сучасна зброя, не виключено навіть, що ядерна, і тоді сіоністський Ізраїль і єгипетська хунта будуть зовсім по-іншому розмовляти з палестинцями". На питання про те, що Росія територіально далека від сектору Газа, Н. відповідає, що це не проблема: "А хіба Гібралтар знаходиться поруч з Британією або ті ж Фолклендські острови?"

Втім, інформація про створення такої ініціативної групи поки не підтверджується іншими джерелами, а також іншими версіями Палестинського інформаційного центру, що належить радикальному руху "Хамас", який володарює в секторі Газа. У зв'язку з цим ізраїльські ЗМІ припускають, що дана публікація на "російській версії" є просто вигадкою з метою залучити додаткову аудиторію на тлі загального інтересу до теми приєднання Криму до Росії.

Також викликає сумніви названа в повідомленні цифра про кількість російських громадян, які проживають у секторі Газа. Російські ЗМІ писали в грудні 2012 року, що в цьому палестинському анклаві проживають всього близько 400 володарів паспортів Російської Федерації.