Саудівський король призначив нового міністра закордонних справ у великому рокіруванні уряду

27 грудня 17:57

Екс-міністра призначили на консультативну посаду.

 

Король Саудівської Аравії Салман призначив колишнього міністра фінансів Ібрагіма Асафа міністром закордонних справ в ході великої перестановки в уряді, яка включала в себе зміни в ключових постах національної безпеки, повідомляє державне агентство королівства.

Масштабні перестановки відбулись в уряді на тлі спроб Саудівської Аравії впоратися з інтенсивним міжнародним тиском у зв'язку з вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві королівства в Стамбулі на початку жовтні.

Минулого тижня королівство оголосило про створення трьох урядових органів, спрямованих на вдосконалення розвідувальних операцій.

Ассаф, якого ненадовго затримали в результаті антикорупційного придушення, розпочатого наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом в минулому році, замінив Аделя аль-Джубейра, який був призначений на більш консультативну посаду.

Журналіст видання The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того, як увійшов у будівлю консульства Саудівської Аравії в Стамбулі для отримання документів, що підтверджують згоду першої дружини на другий шлюб. 19 жовтня Ер-Ріяд визнав факт вбивства Джамаля Хашоггі в будівлі консульства в Стамбулі. За даними каналу Al Jazeera, Хашоггі ввели наркотик і розчленували безпосередньо в кабінеті консула.

Детальніше про міжнародні наслідки справи Хашоггі читайте в матеріалі Миколи Замікули "Зникнення журналіста" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".