Санкції від ЄС або незначні, або запізнюються - Лінкявічюс

19 лютого 02:45

Як приклад, міністр навів ситуацію у Керченській протоці та реакцію Євросоюзу на неї.

 

Країнам-членам Європейського союзу варто було б реагувати на акти російської агресії швидше, оперативніше та значно потужніше, ніж вони роблять це зараз, 18 лютого в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Міністр зазначив, що санкції Європейського союзу проти РФ найчастіше є або незначними, або приймаються занадто пізно; у якості прикладу він нагадав про ситуацію у Керченській протоці. Литва у числі групи країн Євросоюзу наполягала на швидкому прийнятті санкцій, однак Франція, Італія і Німеччина - країни, традиційно лояльні до Москви - виступили проти такого рішення.

"Ми були б більш ефективними, якщо б ми приймали заходи швидко, оперативно і потужно", – зазначив Лінкявічюс.

Раніше в понеділок рада міністрів закордонних справ ЄС прийняла рішення щодо "азовського" пакету санкцій проти Росії за атаку в районі Керченської протоки і захоплення українських моряків. Технічний процес затвердження рішення займе кілька днів.

У Європейському союзі погодили нові санкції проти восьми росіянза атаку на Україну в районі Керченської протоки. Російських компаній у цьому списку санкцій немає. У Сенаті США презентували законопроект, покликаний покарати Росію за втручання в президентські вибори 2016 року і за агресію проти України.