Румунський прем'єр постане перед судом за звинуваченням у корупції

17 вересня 17:26

Справу проти Віктора Понти розглядатиме Верховний суд Румунії.

 

Прокуратура пред'явила офіційні звинувачення прем'єр-міністру Румунії Віктору Понті, який звинувачується у фальсифікації документів, а також сприянню у відмиванні грошових коштів та ухиленні від сплати податків. Справа буде передана до Верховного суду країни.

За даними прокуратури, Понта підробив договори на надання послуг на суму як мінімум 45 тисяч доларів від юридичної фірми свого політичного соратника Дана Шови. Понта робив вигляд, що виконує адвокатську роботу, щоб пізніше отримати гроші від цієї юридичної компанії. Фактично замовлення не було виконане, а отримані кошти були витрачені на покупку двох елітних апартаментів і позашляховика, стверджує прокуратура. Після того, як Понта обійняв прем'єрську посаду в 2012 році, він тричі призначав Шову міністром, що, на думку прокуратури, є конфліктом інтересів.

Віктор Понта повністю заперечує свою провину, відмовляється йти у відставку на вимогу президента країни Клауса Йоханніса.

У липні прокуратура Румунії заарештувала частину майна прем'єр-міністра країни Віктора Понти. Раніше Понту звинувачували в плагіаті.