Розвідка Іраку попередила Францію про підготовку нападів за день до терактів у Парижі - AP

16 листопада 03:22

У виконанні терактів у Парижі були задіяні 24 людини.

 

Розвідка Іраку попередила членів міжнародної коаліції по боротьбі з "Ісламською державою" про підготовку нападів за день до терактів в Парижі, повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що лідер ІД Абу Бакр аль-Багдаді наказав атакувати країни коаліції, а також Іран та Росію за день до інцидентів в Парижі. Підкреслюється, що іракська розвідка попереджала конкретно Францію про можливі теракти, але Багдад не знав дату і місце нападу.

У розвідці Іраку повідомили, що теракти в Парижі виконали 24 людини: 19 бойовиків і 5 осіб, які займалися логістикою і плануванням.

Читайте також: Франція знищила тренувальний табір і склад боєприпасів "Ісламської держави" - AP

У п'ятницю, 13 листопада, в Парижі відбулося шість терактів, один за іншим, відповідальність за які взяла на себе "Ісламська держава". Розвідка США заявляє, що в цих атаках простежується слід "Аль-Каїди", а не "Ісламської держави". 14 листопада французькі правоохоронці ліквідували всіх виконавців терактів в Парижі.

Агентство AFP повідомило, що влада Франції знала про можливі теракти. За інформацією агентства, в останні кілька тижнів чиновники та експерти говорили про те, що "ісламісти готують безпрецедентні атаки проти Франції, які практично неможливо буде зупинити".