Розіслані американським політикам бомби були зібрані за інструкціями з інтернету - Reuters

26 жовтня 00:31

За даними CNN, частина посилок була відправлена з Флориди.

 

Вибухові пристрої, надіслані 42-му і 44-му президенту США Біллу Клінтону і Бараку Обамі, а також іншим політикам-демократам, ймовірно, були зібрані за інструкціями, опублікованим в інтернеті, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

Як пояснив співрозмовник видання, подібні інструкції поширюють ісламістські веб-ресурси. Їх також можна знайти в "Куховарській книзі анархіста".

Тим часом CNN повідомляє, що як мінімум частина посилок могла бути відправлена з Флориди. За даними телеканалу, в штаті вже ведеться розслідування.

Фахівці звернули увагу, що в частини вибухових пристроїв були відсутні елементи, необхідні для приведення їх у дію. Не виключено, що організатори масової розсилки мали на меті посіяти хаос або залякати громадян, а не здійснити серію політичних вбивств.

Як повідомлялося, 24 жовтня, у поштовій скринці Білла і Гілларі Клінтонів виявили бомбу, схожу на вибуховий пристрій, виявлений в будинку мільярдера Джорджа Сороса напередодні. Потім спецслужби США перехопили підозрілу посилку, яка була адресована Бараку Обамі. Співробітники служби ідентифікували посилку, як "потенційну вибуховий пристрій". У білому домі назвали терактами спробу замаху на двох президентів США і екс-очільницю Держдепартаменту.

Підозрілі посилки отримали губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, екс-генпрокурор Ерік Холдер і конгресмен від Каліфорнії Максін Вотерс. Усі вони - представники Демократичної партії США.

Посилку з вибуховим пристроєм і білим порошком відправили також до центрального офіс CNN у Нью-Йорку. Повідомлялося, що вона була адресована екс-директорові ЦРУ Джону Бреннану, який співпрацює з телеканалом.

Розслідування розсилки посилок з вибухівкою доручили ФБР.