РосСМИ назвали третього ймовірного підозрюваного в замаху на Скрипаля

10 жовтня 21:29

Інформація про третього підозрюваного ще не отримала офіційного підтвердження.

 

Британія може висунути звинувачення в замаху на перебіжчика Сергія Скрипаля ще одному громадянину РФ, повідомляє "Фонтанка.ру". За даними видання, потенційним підозрюваним є 45-річний Сергій Федотов. Видання не уточнює, чи є ім'я Федотова реальним або ж оперативним псевдонімом.

Автори публікації стверджують, що в січні-лютому 2014 року Федотов їздив до Чехії одночасно з двома іншими підозрюваними – Анатолієм Чепігою ("Руслан Боширов") і Олександром Мишкіним ("Олександр Петров"). Крім того, Федотов тричі відвідував Лондон - в березні 2016, 2017 і 2018-го року.

Зокрема, Федотов прилітав до британської столиці 2 березня – того же дня, що й "Петров" з "Бошировим", але іншим рейсом. Однак залишив Сполучене Королівство він уже на одному літаку з обома підозрюваними.

Раніше видання The Telegraph повідомляло з посиланням на власні джерела, про якесь "третьому подозреваемоым" у справі про хіматаку в Солсбері. Проте офіційного підтвердження ця інформація ще не отримала.

Нагадаємо, 5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль і його донька. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервовопаралітична речовина "Новачок" російського виробництва.

У вересні британські правоохоронці оприлюднили дані про двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів – Руслана Боширова й Олексія Петрова. Незабаром група Bellingcat повідомила, що встановила реальну особу "Боширова". За даними розслідувачів, ним є полковник ГРУ Генштабу ЗС РФ Анатолій Чепіга.

8 жовтня Bellingcat опублікувала доповідь, присвячену "Петрову" - військовому медику ГРУ Олександрові Мишкіну.

За даними журналістів, Мишкін і Чепіга отримали звання "Героя Росії" за спецоперації в Україні.

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля та дипломатичний скандал з висилкою російських шпигунів під дипприкриттям читайте в матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".