Російській шпигунці запропонували роботу в групі з захисту прав росіян за кордоном

19 листопада 11:22

Бутиной запропонували працювати під керівництвом омбудсмена в групі з захисту співвітчизників за кордоном.

 

Звільненій з американської в'язниці російській агентці Марії Бутіной запропонували роботу в групі по захисту росіян, що потрапили у в'язницю за кордоном. Посада запропонувала уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє The Hill.

"Запрошую працювати в нашій групі по захисту співвітчизників за кордоном, і я впевнена, що разом ми зможемо багато користі принести людям, що потрапили у важку життєву ситуацію за кордоном", - заявила політик.

Російська чиновниця також додала, що в апараті вирішили розширити робочу групу по захисту прав росіян на Україні.

За словами Москальковой, у російського агента, визнаної у США винною у роботі іноземним агентом без ліцензії, також є можливість зайняти посаду в комітеті Держдуми у міжнародних справах. Уповноважений з прав людини закликала Бутіну розглянути такий варіант, назвавши його гарним.

Тим не менш, як зазначає видання, Бутини поки не відреагувала ні на одну з пропозицій.

Нагадаємо, 25 жовтня, в США з в'язниці випустили російського агента Марію Бутіну, яка проникла в політичні кола для лобіювання інтересів Росії. Сьогодні, 25 жовтня, Бутини повинна бути звільнена із в'язниці у Флориді і депортована в РФ.

У цьому році її засудили до 18 місяців тюремного ув'язнення, але врахували термін, який Бутини вже відсиділа.

Так, Бутини визнала, що є російським агентом, вона намагалася проникнути в Національну стрілецьку асоціацію США (NRA), щоб чинити вплив у політичній сфері. Російський агент буде звільнений з в'язниці суворого режиму в Таллахассі і доставлений в імміграційний центр в Майамі для подальшої депортації.

За даними ФБР, у 2015 році Бутини направила лобісту-республіканцеві Підлозі Еріксону, з яким росіянка зустрічалася і жила, проектну пропозицію під назвою "дипломатія". Бутини збиралася використовувати зв'язку NRA для впливу на зовнішню політику Республіканської партії і їх позицію по відношенню до Росії.

Бутини сказала, що вона діяла "під керівництвом" російського чиновника, якого CNN ідентифікував як Олександра Торшина.