Російського сенатора-мільярдера Керімова у Франції відпустили під заставу в 5 млн євро

23 листопада 08:45

У нього забрали паспорт і зобов'язали кілька разів на тиждень з'являтися у поліцію.

 

Після двох ночей у поліцейській дільниці і дводенних слухань у Франції російського сенатора-мільярдера Сулеймана Керімова відпустили під заставу 5 млн євро, але заборонили залишати департамент Приморські Альпи, що на Лазурному березі, пише Le Figaro.

Крім того, у нього вилучили російський паспорт і наказали кілька разів на тиждень з'являтися у поліцію, щоб підтвердити, що він дотримується умовв застави. За інформацією видання, у середу закінчився термін його утримання під вартою і в той же день він постав перед французьким судом.

Керімов підозрюється в тому, що він привласнив кілька об'єктів біля мису Антіб - притулку для мільярдерів. За версією слідчих, він купував нерухомість через посередників та підставні фірми. При цьому в документах була вказана занижена вартість покупки будинків, щоб зменшити сплачувані податки.

Прокурор Ніцци Жан-Мішель Претр повідомив, що затриманому у Франції члену Ради Федерації РФ Сулейману Керімову пред'явлені звинувачення у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків.

Конкретних сум прокурор озвучувати не став, але, за даними видання, мова йде про десятки мільйонів євро.

Як повідомлялося, 20 листопада в аеропорту Ніцци затримали члена Ради Федерації РФ і великого бізнесмена Сулеймана Керімова. За даними агентства Reuters, він є фігурантом справи про несплату податків.

У березні видання Nice Matin повідомляло, що французькі правоохоронні органи запідозрили Керімова у володінні нерухомістю на Лазурному березі через підставних осіб. У лютому на віллі площею 12 тисяч квадратних метрів, яка, ймовірно, належить російському сенаторові, провели обшуки, під час яких був вилучений чек на проведення ремонтних робіт вартістю 580 тисяч євро.