Російський держбанк отримав половину компанії арештованого олігарха зі списку Forbes

13 лютого 12:52

Магомедов займає 63 місце в списку найбагатших бізнесменів Росії за 2017 рік. Його сттки оцінюють в 1,4 млрд доларів.

 

Російський державний банк "ВТБ" отримав пакет акцій олігарха зі списку Forbes Зіявудіна Магомедова "Об'єднаної зернової компанії", йдеться в повідомленні банку в середу. Магомедов вже рік перебуває в СІЗО "Лефортово" за звинуваченням у шахрайстві і розтратах.

Контроль в ОЗК належить державі в особі Росмайна.

"ВТБ" заявив, що тепер він контролює 50% мінус одну акцію державного зернового трейдера, який група "Сума" Магомедова купила за 6 мільярдів рублів (91,2 мільйона доларів) в 2012 році, в обмін на "погашення значної частини зобов'язань "Сума" перед банком у будівельній галузі"

Олігарх Магомедов і його старший брат Магомед були арештовані в ході однієї з найбільших в Росії операцій із забезпечення безпеки в минулому році за звинуваченням у рекеті. Олігарха можуть засудити до позбавлення волі терміном до 20 років. Обидва заперечують висунуті проти них звинувачення. Кримінальна справа, в якій фігурує Магомедов, стосується коштів, виділених на будівництво до чемпіонату світу з футболу 2018 року стадіону Арена Балтика в Калінінграді.

Магомедов займає 63 місце в списку найбагатших бізнесменів Росії за 2017 рік, складеному Forbes. Його статки оцінюють в 1,4 млрд доларів.

Нагадаємо, що після публікації "Кремлівського списку" заможні росіяни тепер розглядають включення у список найбагатших людей за версією Forbes як щось дуже шкідливе, а не як привід для вихваляння.