Російські митники обстріляли з табельної зброї вантажівки з українським м'ясом

20 жовтня 17:27

У ході затримання зі стріляниною ніхто не постраждав, зазначили в Брянській митниці.

 

Співробітники СОБР Брянської митниці застосували зброю при затриманні водіїв, що перевозили партію контрабандного м'яса з України, повідомили у Федеральній митній службі РФ.

Як повідомила прес-служба установи, інцидент стався в Севському районі Брянської області, на відстані 1,5 км від кордону.

Згідно з повідомленням, російські силовики застосували зброю через те, що автомобілі нібито створювали "загрозу життю та здоров'ю" співробітникам митниці. У ході затримання зі стріляниною ніхто не постраждав, одного з водіїв затримано.

Наголошується, що на автомобілях УАЗ, обстріляних митниками, стоять держномери брянського регіону. При огляді, в салонах та багажних відділеннях автомобілів виявили партію контрабандного м'яса з України. Всього вилучено 119 мішків з м'ясної продукції загальною вагою понад 3780 кілограмів.

За фактом затримання контрабанди відкриті кримінальні провадження.

Росія з 2016 року вирішила скасувати режим ЗВТ щодо України і відмовитися від імпорту українських продуктів. Також РФ повністю заборонила транзит через свою територію українських товарів у треті країни. Зокрема, з 1 січня 2016 року щодо України були введені санкції на ввезення тваринницької продукції.

Україна у відповідь з 10 січня ввела дзеркальні торгові санкції проти РФ (застосувала імпортні мита і ембарго).

4 липня стало відомо, що Росія ввела додаткові обмеження транзиту українських товарів через свою територію.

В той же день, віце-прем'єр-міністр Степан Кубів заявив, що українська сторона має намір ввести дзеркальні торговельні та транзитні санкції стосовно Росії.