Російська економіка через санкції втратила вже 55 мільярдів доларів – ООН

14 вересня 03:23

У зв'язку з санкціями в Росії значно збільшилося число людей, що живуть за межею бідності.

 

Економіка Росії вже втратила 55 млрд доларів через санкції, введені починаючи з 2014 року в зв'язку з анексією Криму і агресивними діями в Донбасі.

Однак, втрати несуть і ті, хто вводив санкції. Тільки країни Євросоюзу втрачають через антиросійські обмеження 3,2 млрд доларів в місяць, заявив у своєму звіті спецдоповідач ООН Ідріс Джезаїр".

"В Європейському союзі та Російській Федерації санкції могли призвести до економічних втрат на загальну суму 155 мільярдів доларів США, не маючи при цьому ніякого явного позитивного впливу", - йдеться в документі, цитує РИА "Новости".

Спецдоповідач ООН прийшов до висновку, що за три роки санкції, можливо, стали причиною зниження ВВП Росії в середньому на 1% максимум. Також обмеження призвели до збільшення людей, що живуть за межею бідності (доходи до 10 тис. руб. в місяць) - з 15,5 млн осіб у 2013 році до 19,8 млн в 2016 році.

Антиросійські санкції введені з 2104 року і постійно продовжуються. Як повідомлялося, 6 вересня, Європейський союз офіційно продовжив санкції проти РФ на шість місяців.