Російська церква вирішила, що жінки дурніші за чоловіків

08 липня 18:25

Священики РПЦ не перший раз роблять сексистські заяви.

 

Голова патріаршої комісії Російської православної церкви з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства протоієрей Дмитро Смирнов вважає, що "жінки дурніші за чоловіків". На думки священика РПЦ, жінки "при цьому більш терплячі".

"Жінки слабкіші розумом. Звичайно, бувають які-небудь там Марії Кюрі, але все-таки це рідкість", - заявив представник РПЦ в ефірі радіо "Радонеж", передає російське агентство "Интерфакс".

Зазначимо, що священики РПЦ не перший раз роблять сексистські заяви, а сексизм сприяє нерівності і принижує гідність жінок і чоловіків.

У свою чергу Міністерство інформаційної політики України виступає за подолання гендерних стереотипів в рекламі та в медіа в цілому. Заступник міністра Дмитро Золотухін вважає, що "секс продає" вже не безумовна істина для реклами.

Дискримінаційні оголошення, які з допомогою оголеного тіла, стереотипів і натяків на секс рекламують зовсім не пов'язані з цим речі, такі як, наприклад, Інтернет, керамічну плитку, бетон і т. п., стали практикою для українського ринку реклами.

Чи допоможе новий закон побороти дискримінацію в рекламі, читайте в статті Єлизавети Сокуренко "Плата за сексизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".