Росія відреагувала на посилення режиму санкцій США

21 вересня 16:31

За словами Лаврова, Москва робить кроки, щоб не залежати від МВФ.

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав посилення з боку США режиму санкцій проти РФ "черговим проявом несумлінної конкуренції", повідомили в зовнішньополітичному відомстві країни.

"Що стосується оголошених США нових санкцій відносно російських юридичних і фізичних осіб, то ми вже перестали чомусь дивуватися. Конкретно щодо компанії "Сухий", заводу в Комсомольську-на-Амурі, ці санкції, звичайно, черговий прояв несумлінної конкуренції", - заявив Лавров в Сараєво під час зустрічі з главою МЗС Боснії і Герцеговини Ігором Црнадаком.

Він назвав міжнародні проблеми "заручниками електоральних циклів" у США.

"Не в перший раз серйозні міжнародні проблеми, що зачіпають багатьох членів світового співтовариства, стають заручниками електоральних циклів у США", - додав Лавров.

Але це дуже короткозорий підхід, тому що, як я вже сказав, довіру до нинішніх принципів МВФ підірвано дуже серйозно. Твитнуть Поделиться

"Все більше країн замислюється про те, щоб уникнути будь-якої залежності від цієї міжнародної валютно-фінансової системи", - сказав глава МЗС РФ.

За його словами, Росія робить кроки для того, "щоб не залежати від тих країн, які так чинять стосовно своїх міжнародних партнерів".

Як повідомлялося, 20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення режиму санкцій проти Росії. указ передбачає блокування власності і активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою згідно з положеннями CAATSA.

"Акт про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій" був підписаний президентом США Дональдом Трампом 2 серпня 2017 року, він передбачає посилення санкцій щодо Росії, Ірану і КНДР.