Росія створить систему базування Чорноморського флоту у Новоросійську до 2020 року

20 березня 12:19

Будівництво об'єктів для базування Чорноморського флоту РФ йде за графіком.

 

Реалізація федеральної цільової програми зі створення системи базування Чорноморського флоту РФ у районі Новоросійська йде планово і завершиться у 2020 році, заявив директор департаменту державного замовника капітального будівництва Міноборони Росії Роман Філімонов.

"Будівництво об'єктів для базування Чорноморського флоту йде за графіком. Він розбитий на три етапи", - сказав Філімонов у середу, 20 березня журналістам у Москві.

Він нагадав, що перший етап будівництва завершився у 2008 році. "У 2017 році планується завершити другий етап і в 2020 році - третій етап", - зазначив Філімонов.

Нагадаємо, у 1997 році Україна і Росія уклали базовий договір, в якому були обговорені умови оренди бази Чорноморського флоту на території України, а також термін перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 28 травня 2017 року.

Однак в 2010 році були підписані так звані "харківські угоди", згідно з яким перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі було продовжено до 2042 року в обмін на перегляд формули, за якою Україна оплачує постачання російського газу.

У Новоросійську до 2020 року планується побудувати основний пункт базування кораблів і судів Чорноморського флоту Росії. На базі в Новоросійську планується розмістити близько 80 кораблів, включаючи нові субмарини, які має намір побудувати в рамках реформування свою армію Росія. Сьогодні Чорноморський флот налічує близько 50 бойових кораблів і суден забезпечення. 70% всієї інфраструктури російського ЧФ перебуває на території Криму. !zn

Читайте також:

Росія буде керувати угрупуванням своїх ВМФ у Середземному морі з території України

ЧФ РФ продовжує займати кримську землю, не підписавши жодного договору про оренду

Росія готова питати дозволу української влади на переміщення частин ЧФ РФ

ЧФ РФ здає орендовані в України об'єкти під магазини, бари і офіси