Росія скасувала безвізовий режим з Туреччиною

27 листопада 16:14

У відповідь на збитий в Сирії бомбардувальник російська влада вводить бар'єри для своїх громадян.

 

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров повідомив, що безвізовий режим з Туреччиною буде припинений з 1 січня 2016 року.

"Прийнято рішення керівництвом Російської Федерації про те, щоб призупинити безвізовий режим, який зараз діє між Росією і Турецькою Республікою", - сказав Лавров на прес-конференції в Москві.

26 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив обмежити торговельні відносини з Туреччиною після інциденту з російським бомбардувальником Су-24.

Російський прем'єр додав, що будуть заморожені інвестпроекти, які були укладені з турецькими компаніями. "Ці договори, ці інвестпроекти можуть бути заморожені або просто згорнуті... Також пропоную звернути переговори з підготовки угоди про преференційний режим для інвестицій з Туреччиною", - заявив Медведєв на засіданні уряду.

24 листопада турецькі винищувачі ліквідували російський літак Су-24, який залетів в повітряний простір Туреччини після бомбивих ударів на прикордонні райони Сирії. У той же день президент Росії Володимир Путін назвав інцидент "ударом в спину", який завдали "прихильників тероризму" і повідомив, що інцидент призведе до серйозних наслідків для російсько-турецьких відносин.

Читайте також: Через збитий СУ-24 Росія припиняє спільні з Туреччиною навчання в Чорному морі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган порадив Путіну "не грати з вогнем", підтримуючи в Сирії державний тероризм, ціна якого - 380 000 життів.