Росія повинна зробити більше для встановлення винуватців загибелі MH17 – Помпео

04 червня 05:44

Ця робота в інтересах самої РФ, зазначив держсекретар США.

 

Росія повинна зробити більше у справі встановлення конкретних винуватців загибелі малайзійського авіалайнера Boeing 777 рейсу MH17 компанії Malaysia Airlines, який був збитий влітку 2014 року в небі над Донбасом, заявив державний секретар США Майк Помпео в інтерв'ю телеканалу RTL.

"Їм потрібно зробити більше... Росія повинна відзвітувати про те, що сталося, і я так розумію, це той процес, який зараз відбувається", – сказав Помпео.

Держсекретар додав, що Росія повинна провести роботу з розслідування цієї трагедії у першу чергу заради власних інтересів.

Нагадаємо, 17 липня 2014 над містом Шахтарськ Донецької області з екранів радарів зник "Боїнг-777", що належав "Малайзійський авіалініям" і здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - ​​Куала-Лумпур. У катастрофі загинули екіпаж і пасажири літака - все 298 чоловік, включаючи 80 дітей.

Майже через чотири роки, в травні 2018 року, Міжнародна слідча група (JIT) на прес-конференції в Гаазі продемонструвала уламки ракети, якою збили літак. Комплекс "Бук", з якого була випущена ракета, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в російському Курську.

Наступного дня Австралія і Нідерланди офіційно оголосили про те, що саме Росія несе відповідальність за знищення малайзійського "Боїнга". Європейська Рада також закликала РФ взяти на себе відповідальність і повністю сприяти всім спробам встановити істину, справедливість і вину конкретних осіб в даному злочині.

Однак РФ досі заперечує свою причетність до трагедії.