Росія пообіцяла відповісти на будівництво в Норвегії порту для атомних субмарин

07 лютого 17:03

Захарова заявила, що Москва не залишить без відповіді дії Осло.

 

Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія відповість на дії Норвегії "щодо нарощування військової інфраструктури та ескалації напруженості в північній Атлантиці". Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Прикладів діяльної участі самої Норвегії в реалізації планів НАТО щодо нарощування присутності Альянсу в арктичному регіоні стає все більше", - сказала Захарова.

Згідно з даними РФ, в 2019 році "цей перелік поповниться внеском у створення інфраструктури для обслуговування підводних човнів в північній Атлантиці". Зокрема, недалеко від северонорвежского Тромсе буде обладнаний окремий порт для прийому атомних субмарин.

Захарова звинуватила Норвегію в тому, що та проводить "курс на ескалацію напруженості", що не залишиться без відповіді з боку Росії.

У січні міністр оборони Норвегії, Франк Бакке-Йенсен заявив, що дії Росії вказують на можливість військового конфлікту в Європі.

Раніше повідомлялося, що Норвегія звинуватила РФ в блокуванні GPS під час навчань НАТО. Глушіння сигналів зафіксовано в період з 16 жовтня по 7 листопада з Кольського півострова. Перед цим прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сипиля заявив, що до численних збоїв у супутникової системи навігації GPS, під час масштабних військових навчань Північноатлантичного Альянсу Trident Juncture-2018, може бути причетна Росія.