Росія Light включатиме в себе Москву, Петербург та багаті енергетичними ресурсами регіони півночі — експерт

16 червня 07:50

70 інших суб'єктів федерації та дві окуповані території України (Крим і Севастополь) є хронічними одержувачами дотацій.

 

Згідно з одним зі сценаріїв, Росія Light включатиме в себе багаті на енергетичні ресурси регіони півночі з трубопровідною інфраструктурою, яка веде на захід - на Балтику з її експортними терміналами та ринком ЄС, німецькими друзями Путіна, що через них Кремль підсадив Європу на російські ресурси. Ханти-Мансійський і Ямало-Ненецький округи, Москва та Петербург - найбільші з-поміж 13 донорів федерального бюджету, що забезпечують понад половину всіх податкових надходжень, тоді як 70 інших суб'єктів федерації та дві окуповані території України (Крим і Севастополь) є хронічними отримувачами дотацій.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Михайло Гончар, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

"Хоча Сценарій 4 на сьогодні видається малоймовірним, однак він обговорюється серед російської несистемної опозиції. А ще - ми стаємо свідками того, як відроджуються і набирають сили опозиційні режимові в Москві національні рухи автономій Урало-Поволжя, що об'єдналися задля здобуття незалежності Мордовією, Чувашією, Марій Ел, Татарстаном, Удмуртією, Башкортостаном", - зазначає експерт.

Детальніше про майбутнє путінської Росії читайте в статті Михайла Гончара "Росія: формула "Чужого" для України та Заходу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".