Росія доставила в Сирію свої винищувачі Су-27 - ЗМІ

19 вересня 11:30

Поки невідомо, на яких підставах і в яких цілях можуть бути використані на території Сирії російські винищувачі.

 

Чотири російських винищувача Су-27 вже прибули у Сирію, повідомляють ряд впливових зарубіжних ЗМІ з посиланнями на свої джерела.

Поки невідомо, на яких підставах і в яких цілях вони можуть бути використані на території країни. Про це з посиланням на джерела в Пентагоні повідомляє CNN.

Про прибуття російських винищувачів в Сирію зокрема повідомляє Wall Street Journal. Видання при цьому звертає увагу, що російські літаки були у Сирії вже за кілька годин до того, як міністри оборони США і Росії провели телефонні переговори.

Видання Reuters пише, що в Сирії були відправлені чотири тактичних російських винищувача. Про це заявив один з американських чиновників на умовах анонімності, пише видання.

Інший американський чиновник відмовився говорити про кількість літаків, але підтвердив наявність кількох винищувачів.

Читайте також: Нетаньяху обговорить з Путіним шляхи запобігання військового зіткнення Ізраїлю та РФ у Сирії – Ъ

Напередодні Пентагон підтвердив наявність солдатів і нової бази Росії в Сирії. При цьому, за його словами, російські сили розгортають базу для подальших військових операцій".

Раніше у Кремлі заявили, що РФ не виключає відправку військ до Сирії, якщо буде звернення Дамаска.

Росія активізувала військову підтримку Сирії з серпня 2015 року, повідомляли ЗМІ, зокрема, збільшила кількість поставок повітряними і морськими шляхами військової допомоги для підтримки режиму Башара Асада.

За інформацією видання Newsweek, допомога Асаду не обмежувалася такими поставками, а Росія воює в Сирії на боці армії Асада. Джерела видання повідомили, що РФ розгорнула дві військові бази в Сирії: одну на узбережжі, а друга – всередині країни.

Після інформаційного шуму і занепокоєння, вираженого приводу российскиой техніки та військових у Сирії, президент Путін визнав, що Росія допомагає Дамаску технікою, зброєю і тренуванням військових, проте зазначив, що говорити про російську участь у військових операціях в Сирії передчасно. Втім, пам'ятаючи його брехню про неприсутність російських військових у Криму і на Донбасі, до подібних заяв слід ставитися скептично, пише Василь Короткий у статті для DT.UA Куди везе "Сирійський експрес"?